Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

RTV Noordoost Twente verhuist naar centrum Oldenzaal

Willemien20pand20oldenzaal
Foto Implus Stichting via Google Maps
Beeld: Twente FM

TWENTE - Streekomroep RTV Noordoost Twente verhuist dit najaar naar het centrum van Oldenzaal. Dat betekent dat Twente FM, Twente TV en Accent FM gaan werken vanuit het pand Willemien aan de Wilhelminastraat 5. In het pand zijn sinds kort ook Impuls en Kaliber Kunstenschool gevestigd.


De streekomroep is al ettelijke jaren gevestigd op het industrieterrein in Denekamp en zocht al enige tijd naar een locatie meer centraal in haar werkgebied. “We zochten een locatie die beter bereikbaar is en voor iedereen goed toegankelijk. We denken dat dit nieuwe sociaal- cultureel centrum hieraan prima voldoet”, zegt directeur Wim Aarsen.

Onafhankelijk en gratis

Het werkgebied van de stichting omvat de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Wierden en verzorgt voor dit gebied als onafhankelijk nieuwsmedium het streeknieuws met radio-interviews, reportages en artikelen.
"Onafhankelijk en gratis toegankelijk nieuws uit de haarvaten van onze samenleving wordt steeds schaarser, doordat commerciële partijen zich terugtrekken vanwege een ontoereikend verdienmodel en focus op de kliks. In een tijd waarin veel mensen juist hun koopkracht onder druk zien komen door de inflatie, is ook een krantenabonnement op een (online) krant voor steeds meer inwoners in onze streek geen optie. Juist daarom is een publieke streekomroep zoals Twente FM steeds belangrijker.”
Het nieuws is te volgen op www.twentefm.nl, daarnaast op Facebook, Twitter en Instagram.
Zowel betaalde krachten als vrijwilligers werken hieraan mee.

Gezamenlijke opening op 19 november

De datum van de daadwerkelijke verhuizing van techniek en redactie is nog niet bekend. “Er moet nog een aantal praktische zaken geregeld worden. Maar we zitten er wel in voordat de gezamenlijke opening plaatsvindt, dat we met de andere gebruikers houden op zaterdag 19 november”, aldus Aarsen.
::foto2::
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.