Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

De Halve Marathon van Oldenzaal: 'vanaf nul beginnen is er niet bij'

IMG 2447201
Halve marathon van Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De Halve Marathon van Oldenzaal wordt zondag gelopen.


Er doen op dit moment 2000 lopers mee aan het evenement maar er kan nog tot zondagmorgen 10.00 uur ingeschreven worden bij het gemeentehuis van Oldenzaal. Er wordt naast de halve marathon ook gelopen op de 10 en de 5 kilometer. Voor de kinderen is er een afstand van 1 of 2 kilometer. "Er zit dit jaar weer groei in, maar we zijn nog niet op het oude niveau", volgens Huub van Langen die zelf ook jarenlang marathons liep.

"Tot mijn 50ste de hele, tot mij 60 de halve en nu ben ik klaar". Van Langen geeft op dit moment trainingen.

"Vanaf mei doen we duurlopen en oefenen eens in de twee weken met 60 tot 70 lopers. De instap voor een halve marathon is dat je 1 tot 1.5 uur in de benen moet hebben en dan in 3 maanden tijd naar 2,5 uur. Vanaf nul beginnen is er niet bij, dan ben je aangewezen op de vijf kilometer." Het startschot, die overigens niet gedaan wordt door van Langen zelf, valt om 11.15 uur . "Het startschot geven wordt tegenwoordig gedaan door speciaal opgeleide mensen", aldus van Langen op Twente FM.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.