Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Conservator Eric Mulder neemt na 40 jaar afscheid van Natura Docet

22 38 dinkelland denekamp ericmulder
Erik Mulder blikt terug op 40 jaar Natura Docet
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - “Ik kon niet direct werk vinden en dacht laat ik eens vragen of ik vrijwilligerswerk kan doen bij Natura Docet”, vertelt Erik Mulder. Nu veertig jaar later neemt hij afscheid als conservator van het natuurhistorisch museum en krijgt hij een eigen expositie: Erics Rariteitenkabinet.


Deze expositie bevat veertig objecten die allemaal in relatie staan tot Erics carrière als conservator: “Dit zijn objecten die een rol hebben gespeeld in mijn wetenschappelijk onderzoek of die ik heel interessant vind.”

"De groei als wetenschapper heb ik te danken aan het museum, dus ik ben een bevoorrecht mens", vertelt Erik Mulder

In de veertig jaar dat Erik werkzaam was in het museum deed hij onderzoek, organiseerde hij diverse exposities, en gaf hij rondleidingen. Bij deze rondleidingen probeerde hij zich altijd te verdiepen in het publiek: “Er kwamen een keer jongens van elektratechniek. Ik dacht hoe ga ik hun boeien, dus ik heb ze alles verteld over elektrische vissen.”

Niet alleen bezoekers leerden van het museum: “Ik ben hier gegroeid als persoon en als wetenschapper”, vertelt Erik. Hij neemt dan ook niet zo maar afscheid: “Als het museum een beroep op mij doet ben ik als een soort reserve figuur beschikbaar.”

Natura Docet bevat zo’n 50.000 objecten maar als je Erik vraagt welke hij het meest bijzonder vindt antwoord hij zonder twijfel: “Als hier brand uitbreekt dan probeer ik de steur uit Nordhorn te redden.”

“Ook al ben je miljonair en wil je een steur uit Nordhorn dan is dit onmogelijk, want er is er maar eentje en die ligt hier in Denekamp”, vertelt Erik Mulder

De expositie is vanaf volgend jaar te bewonderen, maar 29 september is er een voorproefje met een zestal objecten in de introzaal van het museum. Dit is ook de dag dat Erik definitief met pensioen gaat: “Ik kijk wel uit naar een feestje, want ik hou van toeters en bellen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.