Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Amateurkunstweek opent ogen van Wierdernaren

22 38 wierden kunstroute wakwierden
Kunstwandelroute tijdens de WAK Wierden
Beeld: Twente FM

WIERDEN- In Wierden is het de week van de amateurkunst. Vrijwilligers van de Historischen Kring Wierden geeft daarom rondleidingen door Wierden waarbij bezoekers verschillende kunstwerken kunnen bezichtigen: “Bezoekers rijden dagelijks langs beelden, maar hebben deze nog nooit gezien. Na de rondleiding zien mensen het dorp met andere ogen”, vertelt Ria ten Broeke, vrijwilliger Historische Kring Wierden.


Als een van de mooiste kunstwerken noemen beide vrijwilligers de Nimfen in Wierden. Hier ontstond jaren geleden ophef over: “Voordat het geplaatst werd werden er voornamelijk vanuit de SGP kritische vragen gesteld, Vijf naakte vrouwen in een vijver en namens de gemeente, dat kon eigenlijk niet", aldus Harry Middeljans, vrijwilliger Historische Kring Wierden.

Tijdens deze kunstroute vertellen de vrijwilligers ook over de bijzondere stratenstructuur. De stratenstructuur is gebaseerd op een driehoek. De driehoek is niet alleen in de straten terug te zien, maar ook in gebouwen.

"Er zijn veel leuke kunstobjecten bijgekomen door de jaren heen", vertelt Harry


Als afsluiting van de amateurkunstweek is er zaterdag 24 september een festival met workshops, kunst en cultuur op het Lageveld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.