Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Oud-Profvoetballer Andy van der Meijde leert van 'Saasveldse' mentaliteit

22 38 dinkelland saarsveld saasveldia
Saasveldia 6 in bekercompetitie tegen Fleringen
Beeld: Twente FM

SAASVELD- “Niet zeiken, ’s avonds een man ’s ochtend een man: dat heb ik echt van de jongens geleerd!”, vertelt Andy van der Meijde. Hij trainde wekenlang de jongens van Saasveldia 6 voor het programma: ‘Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse’.

De Twentse nuchterheid en humor van het elftal passen goed bij Andy: “Toen ik bij FC Twente voetbalde wilde ik niet terug naar Ajax. Ik voelde mij helemaal thuis in het Oosten.”

“We zagen een oproep op Facebook en dachten laten we ons maar opgeven voor het programma, hoe groot is de kans dat we het werden?”, Lorenzo van Baaren, speler Saasveldia 6.

In het programma traint Wesley Snijder een team uit Brabant en van der Meijde het team uit Saasveld, om ze het daarna tegen elkaar op te laten nemen in een alles beslissende wedstrijd.

Bij beide teams draait het voornamelijk om de derde helft. Dit is tijdens de opnames niet anders: “Als ik eerlijk ben trainden we een half uur met Andy en gingen we daarna samen de kantine in” zegt Lorenzo lachend.

De heren van Saasveldia 6 kijken elke week samen een aflevering in het café of de keet: “Het is toch een beetje zelfspot. We weten waar het probleem ligt en moeten er wel om lachen. En tuurlijk hoort er ook een beetje ‘show’ bij”, vertelt Gijs Hesselink, trainer, coach en speler van Saasveldia 6.

Of de jongens nog iets hebben geleerd van Andy? Gijs en Lorenzo benoemen voornamelijk de mentaliteit en samenhorigheid: “Het is niet altijd goed voetbal, maar we gaan met volle bak en dat is het belangrijkste”, vertelt Gijs.

"Als ik een ding van Andy heb geleerd is het met elkaar ervoor gaan", vertelt Lorenzo

De spelers kijken terug op een mooi avontuur en dit geldt ook voor Andy van der Meijde: “Het is een leuke groep. Het is niet zo dat nu de opnames achter de rug zijn het hoofdstuk gesloten is. Ik heb nog steeds contact met die gasten en was afgelopen vrijdag nog met ze op een huisfeestje.”
Kijk hieronder de video waarin Saasveldia 6 de lessen van Andy toepassen in de wedstrijd tegen Fleringen 3:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.