Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Soldaten, boogschieten en theater: de Tachtigjarige Oorlog komt tot leven

22 38 oldenzaal begelvanoldenzaal
Veel workshops en theater bij Beleg van Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL- Soldaten, ambachtslieden en veel spektakel: de Tachtigjarige Oorlog kwam in Oldenzaal tot leven. Rondom de St. Plechelmusbasiliek werden diverse theaterstukken opgevoerd en konden bezoekers kennis maken met de rijke geschiedenis van de stad.


“Het verhaal dat ik wil vertellen, is dat het een ongelofelijk zware tijd is geweest voor de bewoners van Oldenzaal”, aldus Stephanie Hulsman, theaterspeelster. De stad is zeven keer belegerd geweest en daarmee de meest belegerde stad van Nederland tijdens deze oorlog.

Voor bezoekers waren er diverse workshop, zoals boogschieten en vuurvreten. Het historisch spektakel vond niet alleen buiten de kerk plaats. Binnen konden bezoekers een rondleiding krijgen door de basiliek.

“Wij dachten we herdenken dit op een Oldenzaalse manier met veel beleving” vertelt Jeff van den Biggelaar, Oldenzaal promotie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.