Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

40e editie van Hellendoorn Rally van start

20220916 hellendoorn
Paul Souman (l) en Arjen Alons gaan voor een podiumplek
Beeld: Twente FM

HELLENDOORN - Voor de veertigste keer start vanavond de Hellendoorn Rally. In totaal 94 duo's scheuren vandaag en morgen over het 170 kilometer lange parcours. Met als blikvangers de Franse topcoureur Stephàne Lefebvre en Jos Verstappen.


De laatste voorbereidingen zijn achter de rug. De rallyauto's van de deelnemende duo's zijn getest en het parcours is vanmiddag verkend. Niet op volle snelheid met een racewagen, maar met een 'gewone' auto met 'normale snelheden.' Want de route gaat over openbare wegen, die vanmiddag nog niet waren afgezet.

'Kan glad worden'
Een van de deelnemers is Paul Souman uit Sint Jansklooster, hij bracht vanmiddag samen met zijn navigator Arjen Alons de bijzonderheden van de route in kaart. "Er zijn veel onverharde stukken en gladde keien op de route, het kan heel glad worden."

Traditiegetrouw trekt het racespektakel massaal toeschouwers, dat komt vooral doordat de rally in Hellendoorn de grootste van Nederland is. En dat maakt Hellendoorn speciaal voor de coureurs. "Het is vlak bij huis, de omwonenden maken zich ook al klaar bij het parcours, dat zorgt wel voor extra druk."

Souman heeft een duidelijk doel gesteld: in de top drie eindigen voor het autoklassement. "We moeten realistisch zijn, in het algemeen klassement eindigen we waarschijnlijk in de middenmoot. Maar voor het autoklassement gaan we voor de top drie, dus vandaag en morgen moeten we punten halen."

Ook Eduard Eertink uit Wierden doet aan de rally mee. In het programma Twente wordt wakker vertelde Vincent van Dantzig over de editie 2022.
(Artikel in samenwerking met onze mediapartner RTV Oost).

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.