Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Omgekeerde vlaggen worden weg gehaald

20220613 01 boeren
Boeren protesteren tegen stikstofbeleid op viaduct over A35
Beeld: Twente FM

TWENTE - De omgekeerde vlaggen langs Overijsselse wegen hangen er nog hooguit een paar weken.


De provincie gaat ze weghalen, omdat 'steeds meer vlaggen losraken'. "Overijssel is de afgelopen maanden coulant omgegaan met de vlaggen die opgehangen waren aan lantaarnpalen, verkeersborden en viaducten", meldt de provincie in een persbericht.

"Er is alleen ingegrepen als de verkeersveiligheid in gevaar kwam." Nu het herfstweer voor de deur staat, is de kans groter dat vlaggen losraken door een combinatie van regen en wind. "Als wegbeheerder willen we voorkomen dat dit hinderlijke of gevaarlijke situaties oplevert voor weggebruikers. Daarom worden nu alle vlaggen langs de weg weggehaald."

Samen met gemeenten
Vlaggen langs provinciale wegen worden weggehaald, maar ook vlaggen langs buitenwegen, in dorpen en in steden. Daarbij trekt de provincie samen op met de gemeenten. Vlaggen op privéterrein kunnen blijven staan, daar kan de provincie of gemeente niets aan doen.

De provincie start vanaf 26 september, samen met de gemeenten, met het verwijderen van de vlaggen langs de wegen. Het gaat om vlaggen aan viaducten, lantaarnpalen en verkeersborden die gaan verdwijnen. Naar verwachting zijn ze begin oktober allemaal weggehaald.

(Artikel in samenwerking met onze mediapartner RTV Oost).

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.