Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Enterse dagen zorgen voor verbroedering

22 37 enter 20enterse20dagen
Enterse dagen 2022 in de straat bij Berghorst
Beeld: Twente FM

ENTER- De bewoners van Enter hebben het dorp weer van top tot teen versierd. Dit jaar in teken van 'Enter doet een boekje open.' De Enterse Dagen zijn in 1977 ontstaan om verbinding tussen buren te maken en zijn eens in de vier jaar. Tijdens deze dagen strijden 70 buurten tegen elkaar voor de titel superbuurt. Een onderdeel van deze wedstrijd is de straatversiering.


In de straten van Enter kom je Dikkie Dik, Ellis in Wonderland en het vaccinatieboekje tegen, met daarnaast nog veel meer thema's. De buurten werken jaren lang aan de versieringen: "De een is handig met de kwast en de ander is handig met de zaag. Iedereen kan zo een steentje bijdragen", zegt bewoner Andre Tijhof.

"Het allerbelangrijkste is dat mensen ervaren hoe leuk het is om met je eigen buurman of buurvrouw een biertje te drinken. Of buren waar je eigenlijk geen contact mee had, en daarna misschien wel vrienden worden" zegt Gerard Libbers, organisatie.

De Enterse Dagen zijn dinsdag 12 september van start gegaan en duren nog tot en met zaterdag 17 september: "We hebben elke dag een programma in de grote tent. En buurten hebben een eigen tent waar ook kleine feestjes zijn. Deze kunnen mensen eventueel opzoeken voor een afzakkertje", zegt Dave Letink, organisatie.

Naast de versierwedstrijd zijn er dit weekend meerdere activiteiten waar de buurten punten mee kunnen behalen, waaronder de optocht in thema van de Enterse Dagen. Deze optocht trok voorgaande jaren zo'n 30.000 bezoekers van buitenaf. Heel Enter is dan ook afgesloten: "Mensen zetten hun auto in het weiland en kunnen daarna een mooie optocht kijken", vertelt Gerard Libbers.

Voor een paar maanden geleden leek de optocht volgens Gerard nog in het water te vallen: "Het leek voor 3 maand geleden een ramp te worden, want we hadden maar 6 wagens. En nu hebben we 21 buurten die mee doen met wagens, loopgroepen en muziekkorpsen. Dus we maken er iets moois van."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.