Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Milieuorganisaties maken zich zorgen over toename houtstook

Haard
Haardvuur
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Twentse gemeenten, gezondheidsorganisaties en ook Milieu Centraal maken zich zorgen over de mogelijke toename van houtstook.


Vanwege de gestegen kosten voor gas en elektriciteit, overwegen steeds meer mensen om voor de verwarming van hun woning ook een houtkachel in te zetten. Vooral verkopers van haarden zien een stijgende vraag. Milieu Centraal vraagt mensen die zich zorgen maken over de gasrekening om liever niet over te stappen op houtstook of een elektrische kachel.

Volgens de organisatie zouden elektrische kachels vaak niet goedkoper zijn vanwege de hoge energieprijzen. Houtkachels zijn bovendien ook schadelijk voor de gezondheid. Er komt veel fijnstof vrij en echt schone houtstook bestaat niet, zo waarschuwt Milieu Centraal.

De vrees is dat dit najaar weer veel gestookt zal worden met hout, wat onder meer voor mensen met longklachten erg nadelig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.