Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Volgende stap rondom ontwikkeling woongebied Stakenbeek

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De afgelopen jaren is een gedeelte van de Stakenbeek ontwikkeld van een bedrijfsterrein tot een woon- en werkgebied.


Deze eerste fase is zo goed als afgerond en daarmee is het nu tijd voor het volgende gedeelte van dit gebied. Het gaat om de grond tussen de Groene Loper (Helmichstraat), de Boers- kottenlaan, het spoor en de Stakenbeek. Op deze locatie komen maximaal 160 woningen. Om dit mogelijk te maken is een bestemmingsplanherziening nodig. Dit plan is opgesteld en ligt vanaf 7 september zes weken ter inzage.

Tussen de Groene Loper, de Boerskottenlaan, het spoor en de Stakenbeek is ruimte voor maximaal 160 woningen, bestaande uit vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen, rijenwoningen en appartementen. Het groene stuk grond naast de Stakenbeek krijgt dezelfde uitstraling, met natuurvriendelijke oevers, bomen en wadi’s, als het gedeelte langs de beek dat al ingericht is. Ook komt er langs de beek een fiets/wandelverbinding. Dan wordt het mogelijk van de Boerskottenlaan langs de beek naar de Kleibultweg (bedrijfsterrein Eekte-Hazewinkel) te fietsen/wandelen.

Planning
Het ontwerpbestemmingsplan dat is opgesteld door het ontwerp- en adviesbureau SAB, ligt vanaf 7 september zes weken ter inzage. In deze periode kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. De verwachting is dat het bestemmingsplan eind 2022 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Dit najaar wordt gestart met de sloop van enkele panden en het ‘opruimen’ van het gebied. Het bouwrijp maken start na de bouwvak in 2023 waarna in de tweede helft van 2024, zoals het er nu uitziet, gestart wordt met de bouw van de woningen. Een datum voor kaveluitgifte volgt.

Geinteresseerden kunnen zich ingeschreven voor een bouwkavel in Oldenzaal op www.oldenzaal.nl/kavels.

Inloopbijeenkomst
In september wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en belangstellenden. De
datum is nu nog niet bekend, maar dit zal op de gemeentepagina in de KOM en op de website van de
gemeente kenbaar worden gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.