Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Oprichting Energiecoöperatie Noordoost Twente

22081920tekenen20oprichtingsakte20 REB
Tekenen oprichtingsakte Energiecoöperatie Noordoost Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Met het tekenen van de akte van oprichting is de Energiecoöperatie Noordoost Twente een feit.


Het coöperatieve bedrijf, waar de gemeenten Dinkelland, Losser en Tubbergen en zes lokale energie-initiatieven op gelijkwaardige basis aan deelnemen, moet de lokale productie van duurzame energie versnellen. Dat is belangrijk om de landelijk afgesproken doelen voor productie van duurzame energie te behalen en de opbrengsten in eigen regio te houden. Gemeente Oldenzaal ondersteunt dit initiatief financieel zo liet Jaimi van Essen dinsdagochtend weten.

Eind mei gaven de colleges van Dinkelland, Losser en Tubbergen groen licht voor het oprichten van een coöperatief energiebedrijf. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door drie vertegenwoordigers van de lokale energiecoöperaties en de drie wethouders Duurzaamheid van de deelnemende gemeenten: Cel Severijn (Dinkelland), Jaimi van Essen (Losser) en Martin Oude Avenhuis (Tubbergen).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.