Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

In Twente nemen de vacatures toe

Vrouwen mannen overlag werken vergaderen
Vergadering.
Beeld: Twente FM

TWENTE - In Twente neemt het aantal vacatures toe en het aantal werkzoekenden en werklozen neemt af. Dat blijkt uit de Twentse Arbeidsmarktmonitor van augustus 2022.


Werkgevers hebben steeds meer moeite om geschikte kandidaten te vinden voor hun vacatures. “We moeten ons met z’n allen maximaal blijven inspannen om de grote spanning op de arbeidsmarkt aan te pakken.” aldus Edwin van de Wiel van Kenniscentrum Twente op Twente FM. In het eerste kwartaal van 2022 hebben de Twentse werkgevers 10.400 nieuwe vacatures gegenereerd.

Dit zijn er 300 meer dan in het voorliggende kwartaal, en 2.600 meer dan een jaar eerder. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 bedroeg het aantal openstaande vacatures 11.300.

Dit is ten opzichte van het voorgaande kwartaal een toename van 0,4 procent. De spanning op de Twentse arbeidsmarkt is na de toenames vanaf het tweede kwartaal 2021 gedaald in het eerste kwartaal van 2022, maar is nog altijd hoog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.