Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

FC Twente verliest eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente heeft de eerste nederlaag van het seizoen in de Eredivisie geleden.

Promovendus FC Volendam was door een late treffer met 1-0 te sterk in eigen huis. Trainer Ron Jans wisselde bijna al zijn aanvallende spelers van afgelopen donderdag. Christos Tzolis, Daan Rots en Sem Steijn mochten starten in plaats van Virgil Misidjan, Vaclav Cerny en Michel Vlap. Alleen Ricky van Wolfswinkel mocht blijven staan en die was in de eerste vijf minuten twee keer gevaarlijk voor de Enschedeërs, maar beide keren stuitte hij op doelman Filip Stankovic.

Volendam raakt lat

Daarna was het aan de thuisploeg. Eerst probeerde Derry Murkin het, maar Lars Unnerstall was alert. Robert Mühren was daarna nog dichter bij een treffer. Zijn inzet ging via de lat het veld weer in. Brian Plat kreeg hem er daarna wel in, maar de man van de assist, Henk Veerman, stond bij daarvoor buitenspel en dus werd de treffer afgekeurd.

Pröpper dichtbij

Opnieuw wisselde het spelbeeld en waren er weer kansen voor Twente. Joshua Brenet schoot naast na een hele fraaie aanval en even later kopte Robin Pröpper goed in bij een hoekschop, maar zag hij Veerman de bal van de lijn halen. Een vrije trap van Steijn werd aangeraakt en ging daardoor over.

Doelmannen erg sterk

Tien minuten na rust ging Van Wolfswinkel alleen op Stankovic af. De Servische doelman bracht knap redding, maar het bleek ook buitenspel te zijn van de spits van Twente. Die doelman bleek ook een sta-in-de-weg voor invaller Michel Vlap. Aan de andere kant liet Unnerstall zich ook maar weer eens zien. Op een grote kans voor invaller Walid Ould-Chikh bracht hij knap redding met zijn voeten. Even later hield de Duitser Twente opnieuw op de been met een redding op een goede kans voor Mühren.

Volendam met winnende

Ondanks het goede keeperswerk, kwam er toch een doelpunt. Op aangeven van Daryl van Mieghem werkte invaller Lequincio Zeefuik de 1-0 achter Unnerstall, die de bal nog wel raakte, maar niet meer weg kon werken. Van Wolfswinkel kreeg nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn schot zeilde net over de lat. (Artikel in samenwerking met onze mediapartner RTV Oost).