Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Kunst van het Noorderlicht: glas, foto’s, mode en meer

20222608 Ootmarsum Kunst Noordelicht
Bezoekers bewonderen de kunst in Ootmarsum
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - Ootmarsum staat dit weekend weer in het teken van kunst met als thema ‘Kunst van het Noorderlicht’. Glas, foto’s en mode staan centraal. Met muziek en een lichtshow!


Rond de 150 kunstenaars, uit Twente tot ver over de landsgrenzen, tonen in het weekend van 26, 27 en 28 augustus hun creativiteit in Ootmarsum.
De organisatie koos voor het thema ‘Kunst van het Noorderlicht’ en dat vertaalt zich naar de kunst die er te zien is in de centrale expositie op het Kerkplein, waar drie opvallende kunstvormen uit Scandinavië te zien zijn. Zoals glaskunst van Glashuis Kosta Boda in Zweden, kledingkunst van modehuis Karvinen uit Finland en natuurfoto’s van de Nederlander Martijn Smeets, inmiddels wonend in Letland.

Er is een kunstroute uitgezet, waardoor de bezoeker langs alle kunstenaars komt, ook langs de exposanten in de kleine straatjes rond het Kerkplein.
De organisatie steunt dit jaar als goede doel de Starborn Foundation, die zich inzet voor de ontwikkeling van kinderen in Kenia.

Lichtshow en concert

Naast de kunst op de Kunstmarkt is er ook een lichtshow en muziek. De lichtshow is zaterdagavond te zien in de R.K.-kerk, en in diezelfde kerk verzorgt het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt zondagmiddag een concert.
“We zijn altijd op zoek naar iets nieuws en iets moois”, vertelt voorzitter Frans Bolscher. Daarin is de organisatie ook deze keer weer geslaagd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.