Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

VVD stelt vragen over Natura 2000

20220814 01 natura202000
VVD Dinkelland stelt vragen over Natura 2000
Beeld: Twente FM

De Dinkellandse VVD heeft vragen gesteld over de begrenzing van Natura2000 gebied te verleggen ter hoogte van ‘t Lippert in Springendal en Dal van de Mosbeek.
De provincie wil het Natura2000 gebied uitbreiden met het aanplanten van een alluviaal bos nadat er de afgelopen jaren binnen dit Natura2000 gebied hectares aan bomen gekapt zijn. Volgens de Dinkellandse VVD is er voldoende Natura2000 gebied in Dinkelland en we moeten dit wettelijk gezien in stand houden. De VVD is tegen uitbreiding van Natura2000 gebieden in Dinkelland.

"De leefbaarheid staat rondom Natura2000 gebieden al onder grote druk."

"Het maakt het nog vreemder nu het gaat om het aanplanten van een bos nadat er de afgelopen jaren flink wat bomen gekapt zijn in dit gebied. Inwoners van de Uelserdijk maken zich grote zorgen hierover en hebben dit geuit bij het indienen van zienswijzen bij de provincie. Na gesprekken met de Provincie Overijssel is gebleken dat er een stuk bos aan wordt geplant dat het (door de provincie beloofde) vrije uitzicht achter thuis belemmert, maar dat een extra zienswijze niet meer mogelijk is omdat dit in de eerste zienswijze niet aan is gestipt."

De VVD vindt dat de leefbaarheid van inwoners uit Dinkelland nu voorop staat. Daarom zijn er vragen gesteld aan het Dinkellandse College en is de statenfractie van VVD Overijssel ingelicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.