Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Open Tuinen Twente ondanks droogte in volle bloei

Rondje Tuinen Twente Olga foot
Olga van Ekelenburg in haar tuin de Olgarden
Beeld: Twente FM

DEURNINGEN - Ondanks de droogte staan de tuinen van Rondje Tuinen Twente in volle bloei. “Maar als we iedere keer zomers krijgen die zo droog zijn dan moet je de beplanting wel aanpassen”, stelt Olga van Ekelenburg medeorganisator van Rondje Tuinen Twente.


Bezoekers zijn 13 en 14 augustus welkom bij elf tuinen in omgeving Twente. De eigenaren van deze tuinen organiseren jaarlijks meerdere weekenden Rondje Tuinen Twente. “Er komen zelfs volle bussen uit België en Duitsland”, vertelt Olga.

De bloemen en planten van Olga hebben nog weinig te verduren van de hitte, maar haar voorraad van opgevangen regenwater wordt wel steeds kleiner.

Voor tuinliefhebbers heeft ze nog een tip. "Geef je planten in een keer een grote hoeveelheid water in plaats van elke keer een beetje, want dat worden ze verwend. Planten leren hierdoor dieper uit de grond water te halen.”

Haar tuin bestaat uit kleurrijke borders en een pluktuin waar bezoekers een boeket kunnen plukken. Het plukken van een boeket laat Olga aan de bezoekers over: “Bij mij in huis? Nou er staat al genoeg buiten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.