Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Paarden- en ponymarkt Enter trekt ruim 10.000 bezoekers

22 32 wierden enter ponymarkt
Winnaar mooiste pony van ponymarkt Enter
Beeld: Twente FM

ENTER

- Paardenhandelaren en liefhebbers komen vanuit het hele land naar Enter voor het kopen of verkopen van pony’s en paarden: "Je let even op het gebitje en hoe die loopt." aldus paardenhandelaar.
De markt ontstond in 1966 door een aantal winkeliers die verzot waren op paarden. Zij startten een paarden- en ponymarkt met daarnaast een warenmarkt. Hier stonden ooit 900 paarden en pony’s. “In het verleden stonden meerdere straten vol met paarden en pony’s, maar de paardenwereld is veranderd.” aldus marktmeester Johnny Jansen.

Volgens Jansen worden paarden tegenwoordig veel online gekocht en verkocht, waardoor er minder handelaren met hun koopwaar naar Enter komen. Daarentegen stond er 1,5 kilometer aan marktkramen waar de bezoekers uiteenlopende producten konden vinden van vers gerookte zalm tot oude prenten.

De hitte had invloed op de traditionele vleesveekeuring: “We konden niet maken om de koeien de hele dag op het asfalt in de zon stonden, dus deze hebben we verplaatst.” aldus Johnny Jansen. Maar de warmte weerhield mensen niet om massaal naar Enter te komen. Er kwamen ruim 10.000 bezoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.