Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Producentenvertrouwen industrie stijgt, personeelstekort blijft punt van zorg

Bouwkranen bouwplaats bouwsector
bouwkranen
Beeld: Twente FM

TWENTE - Producenten in de industriele sector zijn deze maand iets positiever gestemd over de toekomst dan een maand geleden.


Het producentenvertrouwen steeg van 8,1 in juni naar 8,4 deze maand en dat is ruim boven het langjarig gemiddelde van 1, zo becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek. In april 2021 was het dieptepunt met - 28,7, waarna het cijfer sindsdien langzaam weer oploopt.

Vooral in de voor Twente belangrijke elektrotechnische- en machine-industrie was de stemming positief.

Ondernemers zijn met name positiever over voorraden gereed product.

In de sectoren hout- en bouwmaterialen en de papierindustrie daalde het vertrouwen juist. Daar spelen vooral grondstoftekorten en prijsstijgingen een rol. Maar het totaal aantal ondernemers dat verwacht dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen was groter dan het aantal ondernemers dat een afname van de productie voorziet. Wel zijn er zorgen over de oplopende personeelstekorten. Ruim een derde van de ondernemers in de industrie kampte aan het begin van het derde kwartaal met een personeelstekort. Het is voor het eerst sinds 2012 dat het aandeel zo hoog is

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.