Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal verhoogt energietoeslag

Gasmeter
Bijdrage aan energierekening.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal verhoogt de energietoeslag tot 1.300 euro voor inwoners met een lager inkomen.


Om de hoge energiekosten te compenseren kunnen huishoudens met een lager inkomen in aanmerking komen voor een toeslag van 1.300 euro.
Huishoudens die al een energietoeslag van 800 euro hebben ontvangen krijgen een nabetaling van 500 euro en hoeven daarvoor geen nieuwe aanvraag in te dienen.
De verwachting is dat deze nabetaling in september wordt overgemaakt. Deze huishoudens ontvangen een beschikking met alle informatie.

Bij aanvragen waarover de gemeente ná 1 september 2022 een besluit neemt wordt het totaalbedrag van 1.300 euro in één keer uitgekeerd.

Voorwaarden

Om voor de toeslag in aanmerking te komen moet een huishouden aan enkele voorwaarden voldoen:
- de aanvrager heeft een contract bij een energieleverancier;
-het inkomen is niet hoger dan 1.256,08 euro per maand (voor een alleenstaande of alleenstaande ouder) of 1.794,40 euro per maand (voor een echtpaar).
- heeft u de AOW-leeftijd bereikt? Dan gelden de volgende grensbedragen: 1.397,27 euro per maand (voor een alleenstaande of alleenstaande ouder) en 1.892,81 euro per maand (voor een echtpaar). (alle bedragen vanaf 1 juli 2022)

Automatische betaling

Inwoners die al een energietoeslag van 800 euro hebben ontvangen, krijgen automatisch een aanvullend bedrag van 500 euro. Ze hoeven daarvoor geen aanvraag in te dienen. Ook inwoners die al een aanvraag indienden maar nog geen besluit hebben ontvangen, hoeven geen nieuwe aanvraag te doen.

Aanvragen

Inwoners die geen uitkering van de gemeente Oldenzaal ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben, komen in aanmerking voor de toeslag als zij een energiecontract op hun naam hebben. Bijvoorbeeld inwoners met een lage WW- of AOW-uitkering of lage arbeidsinkomsten. Aanvragen kan op de gemeentelijke website via www.oldenzaal.nl/energietoeslag. Ook kan een formulier worden opgehaald bij de receptie van het stadhuis. Dit kan nog tot en met 31 december 2022.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.