Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Protesterende boeren blokkeren diverse snelwegen

20220727 blokkade201
Protesterdende boeren hebben de toerit naar de A1 geblokkeerd
Beeld: Twente FM

TWENTE - Op verschillende plekken in onze regio hebben protesterende boeren woensdagochtend toeritten tot snelwegen geblokkeerd met zand en rommel. Ook is er mest gedumpt op de snelweg ter hoogte van het knooppunt Azelo.


Voor de oprit A1 bij Oldenzaal ligt een berg met zand en puin. De politie heeft daar een rijbaan afgesloten, zodat het verkeer niet door de berm kan en moet omrijden. Boeren hebben voor zover bekend ook de opritten van de A1 geblokkeerd bij Azelo, Bathmen, Holten en Markelo.

De acties kunnen ter plaatse tot complete ontregeling van het verkeer leiden, waarschuwt de ANWB. Bijvoorbeeld doordat weggebruikers last hebben van de rook van brandende hooibalen. In sommige gevallen is door de acties de hele weg afgesloten, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Hij spreekt van tientallen meldingen. Onder meer de A1 van Apeldoorn naar Hengelo is dicht door puin en mest op de weg. Verkeer kan er over de vluchtstrook, maar er staat wel file.

Het opruimen van de hooibalen, mest en tractorbanden gaat nog de hele ochtend duren, verwacht Rijkswaterstaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.