Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

EU: 82 miljoen euro voor provincies

Europe vlag
Europe vlag
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Europese UNie heeft het Oost-Nederlandse voorstel voor een besteding van 82 miljoen euro aan subsidies goedgekeurd vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).


Eerder dit jaar hebben de provinciebesturen van Gelderland en Overijssel samen met het Rijk een programmavoorstel ingediend bij de Europese Commissie.
Deze goedkeuring geeft de zekerheid dat Europa het budget van ruim 82 miljoen euro definitief beschikbaar stelt. Vooral het midden- en kleinbedrijf en kennisinstellingen in Gelderland en Overijssel kunnen aanspraak maken op EFRO-subsidies.

Impuls voor de regio

Samen met de bijdrage van 23 miljoen euro door het Rijk en 21 miljoen euro van de provincies Gelderland en Overijssel én de eigen bijdrage van de projecten betekent dit dat voor de jaren 2021-2027 in totaal ongeveer 217 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de economie van Oost Nederland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.