Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Aantal autodiefstallen in Twente licht gestegen

Zwaailicht20duitsland
Zwaailicht
Beeld: Twente FM

Voor het eerst in twintig jaar is het aantal autodiefstallen in Twente gestegen. Dat meldt kenniscentrum LIV op basis van cijfers over het eerste half jaar van 2022. Vooral oudere auto's zonder alarmsysteem waren het doelwit.


In totaal werden in Twente over de eerste twee kwartalen van dit jaar 387 gestolen voertuigen en aanhangers geregistreerd. De meeste diefstallen vonden plaats in het stedelijk gebied: Almelo 54, Hengelo 64 en Enschede 226. Kijkend naar de afzonderlijke gemeenten werden in zowel Losser en Oldenzaal vijf diefstallen geregistreerd.

Tubbergen meldde net als Wierden drie gestolen voertuigen en in Dinkelland werd een geval gemeld. Rijssen-Holten registreerde acht gestolen voertuigen.

"Deel van het probleem is dat voertuigen van vier jaar en ouder met een nieuwprijs onder de 50.000 euro vaak geen extra alarmsysteem hebben en daardoor extra kwetsbaar zijn voor diefstal en autokraak", zegt Rudi Welling van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Ook is het vaak eenvoudig voor dieven om in te breken in auto's die door zogenoemde 'keyless entry' zonder sleutel kunnen worden geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.