Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Dinkelland stelt miljoen extra beschikbaar voor starterslening

Te koop makelaarsbord
Te Koop
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland stelt één miljoen euro extra beschikbaar voor startersleningen.
Veel starters maken in de gemeente Dinkelland al gebruik van de starterslening. Dit jaar alleen zijn er al tien aanvragen. Daardoor is het budget nu op.

De Gemeente Dinkelland wil starters graag blijven helpen en stelt daarom één miljoen euro extra beschikbaar voor de starterslening. De starterslening De Starterslening is een lening waarmee men nét een beetje extra kunt lenen voor het kopen of bouwen van een eerste woning. Een Starterslening is een lening bovenop de maximale hypotheek. Het mooie van deze lening is dat de lener de eerste drie jaar geen kosten heeft zoals rente en aflossing.

Startersleningen zijn bedoeld voor mensen die nog niet eerder een huis hebben gekocht. En zelf in de woning gaan wonen. Er zijn wel voorwaarden waaraan men moet voldoen om voor een starterslening in aanmerking te komen.

Al tien starters geholpen

Er lopen nu nog tien aanvragen voor een starterslening. Als deze aanvragen zijn afgehandeld is het budget voor de starterslening op. Wethouder Cel Severijn: “Zonder extra budget moeten nieuwe aanvragen worden afgewezen. En dat willen we niet. We zien dat starters dat duwtje in de rug hard nodig hebben in deze moeilijke woningmarkt. We proberen starters te helpen waar we kunnen. Het budget voor de starterslening is hier een onderdeel van.”
Meer weten? Ga dan naar www.dinkelland.nl/starterslening
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.