Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Eeuw ANWB Oriënteertafel wordt gevierd!

Fred20van20der20 Ende209201201280x852
Honderd jaar Oriënteertafel op de Kuiperberg.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – Al honderd jaar staat de ANWB oriënteertafel op de Kuiperberg in Ootmarsum, en dat wordt zondag 10 juli uitbundig gevierd.


Het mooie panorama en de ANWB oriënteertafel op de Kuiperberg zijn al een eeuw een toeristische attractie. Dat wordt zondag 10 juli gevierd met de bewoners van Ootmarsum en Noordoost-Twente. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen genieten van de muziek, boerendansers en de versnaperingen uit eigen streek.

Op de parkeerplaats bij de watertoren aan de Almeloseweg wordt een kleinschalige streekmarkt ingericht. Deelnemende ondernemers zijn Bakkerij Rien Schulten, Twents Broodhoes Ootmarsum, Othmar Bierbrouwerij, IJsboerderij de Bölte en Boergondisch/Erve Elferman.
Tegen betaling van 100 cent kunnen hier verschillende lekkernijen geproefd worden. De briefjes met een waarde van 100 cent kunnen terplekke worden aangekocht.

Het orkest van Harmonie Caecila en ook de Ootmarsumse Boerendansers treden op gedurende de middag. De organisatie verzoekt eenieder om zoveel mogelijk op de fiets of wandelend naar de Kuiperberg te komen.
Voor diegene die toch met de auto komen wordt geadviseerd te parkeren op de Stadsweide, aan de Oldenzaalsestraat. Een shuttlebus van Nostalgisch Rijden brengt (en haalt) de bezoekers naar en van de Kuiperberg.

Genodigden

Eerder op de middag verzamelen genodigden zich op het Kerkplein in Ootmarsum en om 13.00 uur wandelen zij – onder muzikale begeleiding van Harmonie Caecilia – naar de Kuiperberg. Net zoals honderd jaar geleden loopt de Harmonie voorop en wijst de volgers zo de juiste weg naar de oriënteertafel. Hier zal een ontvangst-programma plaatsvinden. Sprekers zijn onder andere Jos Bosch, voorzitter VVV Ootmarsum-Dinkelland, wethouder Recreatie& Toerisme gemeente Dinkelland, Rob Meijer, oud bestuurslid VVV Ootmarsum en Marion Kaper, directeur ANWB Reizen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.