Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Emmausplein krijgt gedenkbank

Oldenzaal Plaatsnaam bord 2
Oldenzaal plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De geloofsgemeenschap Emmaus onthult samen met wethouder Christenhusz op 13 juli de bank en de naam voor het plein, waar vroeger de Emmauskerk stond.


De Emmauskerk op de Thij in Oldenzaal werd in 2019 afgebroken. Om een centrale plek in de wijk de Thij te behouden voor omwonenden voor vieringen en bijeenkomsten is destijds het Emmaushuis ingericht. Nu komt daarnaast op deze locatie een gedenkbank. Ook krijgt het plein voor het winkelcentrum de symbolisch naam ‘Emmausplein’.

Woensdag 13 juli onthult de geloofsgemeenschap Emmaus met wethouder Christenhusz de bank en de naam voor het plein. Op de plek waar nu een parkeerplaats is bij winkelcentrum de Thij stond voorheen de Emmauskerk. Om niet te vergeten welke belangrijke functie de Emmauskerk innam in de wijk de Thij, plaatst de geloofsgemeenschap Emmaus in samenwerking met de gemeente Oldenzaal een gedenkbank.
Op de betonnen bank komen in mozaïek afbeeldingen te staan van het wandkleed dat in de Emmauskerk hing.

Feestelijke onthulling

Woensdag 13 juli onthult wethouder ruimtelijke ordening Rob Christenhusz samen met de ge- loofsgemeenschap Emmaus de bank en het naambord voor het plein.
Omwonenden en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om dit feestelijke moment bij te wonen. Er is een programma gemaakt met muziek en een toelichting op de aanleiding en het ontstaan van de gedenkbank.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.