Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Meer plaatsen voor beschut werk

Oldenzaal gemeentehuis betonmuur
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het college van de gemeente Oldenzaal stelt de raad voor in te stemmen met het bieden van elf extra plaatsen voor Nieuw Beschut, bovenop de jaarlijkse taakstelling, die de gemeente hiervoor al heeft.


In Oldenzaal staan mensen op de wachtlijst ‘nieuw beschut’. Een beschutte werkplek biedt werk in een veilige, aangepaste omgeving.
De gemeente heeft besloten om eenmalig deze wachtlijst op te lossen. Ze gaat met de mensen die op 1 juni 2022 op de wachtlijst stonden aan de slag om samen te kijken naar een passende werkplek.
Het UWV beoordeelt of iemand voor een beschutte werkplek in aanmerking komt.

Elk jaar krijgt de gemeente vanuit het Rijk te horen hoeveel plekken beschut werk ze beschikbaar moet hebben en zorgt zij ervoor dat die plekken er zijn. In Oldenzaal zijn echter meer inwoners met een indicatie voor een beschutte werkplek, dan dat er plekken zijn.
Zo ontstond een wachtlijst.

De gemeente Oldenzaal heeft besloten om eenmalig de wachtlijst op te lossen. Dit houdt in dat alle inwoners met een indicatie nieuw beschut, die op 1 juni 2022 op de wachtlijst stonden bij de gemeente Oldenzaal, door hun klantmanager worden benaderd om te kijken naar een passende beschutte werkplek. Samen met partners van de gemeente worden werkplekken gecreëerd voor de mensen op de wachtlijst.
Wethouder Rob Christenhusz geeft hierbij aan: “De gemeente Oldenzaal is blij dat deze mensen nu een plek krijgen op de arbeidsmarkt in een aangepaste werkomgeving en met de begeleiding die ze nodig hebben. Het is fijn dat ze niet langer hoeven te wachten en straks een loon kunnen ontvangen om op die manier volop mee te kunnen doen in de maatschappij.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.