Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Meer kans op inbraken door hete zomer

39 inbreker
Inbreker aan het werk.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De warme dagen komen er weer aan en dat betekend dat het aantal inbraken weer stijgt in Twente. Dit komt voornamelijk omdat men de ramen en deuren vaker open laten staan, wat het makkelijker maakt voor de inbrekers.


‘’Naar de supermarkt, werk of gewoon even de deur uit en de ramen en deuren open laten staan, dan slaan meestal de inbrekers toe’’, aldus Ronald Oldenhof, wijkagent in Deventer. Volgens Oldenhof kan men de kans op inbraak verminderen door een kettinkje aan de deur te maken, knippen op de deur te zetten of gewoon alles dicht te laten.

Wat is de kans

‘’De kans van een inbraak valt niet in te schatten, die kan klein of groot zijn.’’ Vooral in de grotere steden komen inbraken meer voor dan in kleinere steden en dorpen. Bij de politie houden ze wel bij waar de meeste inbraken zijn, welke wijken het meest gevoelig zijn voor inbraken. ‘’Op het bureau hangt vaak een kaart waarop staat aangegeven waar de meeste inbraken plaatsvinden’’, aldus Oldenhof.

Wij voelen ons veiliger met een beveiligingssysteem
- Thijs Klifman

Thijs Klifman heeft een aantal jaar geleden te maken gehad met een inbraak. ‘’Dat was een heel naar en rot gevoel, dus hebben wij besloten om een beveiligingssysteem aan te schaffen.’’ Tevens hebben ze voor de aanschaf gekozen omdat ze wel is op vakantie gaan, werken, naar school gaan of gewoon van huis zijn. ‘’Het is dan toch wel fijn dat er een signalering komt als wij van huis zijn en er iemand is met kwade bedoelingen’’, aldus Klifman.

Hoe werkt een beveiligingssysteem

Wanneer het beveiligingssysteem iemand opmerkt die ongewenst is of iets probeert open te breken gaat er een luide sirene af en wordt er een melding verstuurd naar de meldkamer. ‘’Ons systeem is namelijk verbonden met de meldkamer, diegene belt dan drie nummers en de eerste die opneemt wordt gewaarschuwd dat er een alarm is afgegaan. Dan hebben wij de keuze om de politie te alarmeren en zij komen dan direct.’’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.