Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Basisschool de Leemstee heeft zijn schoolplein vergroend

Leemstee groen schoolplein1
het groene schoolplein van de Leemstee
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Basisschool de Leemstee in Oldenzaal heeft zijn schoolplein vergroend. De school heeft de grijze tegels en de speeltoestellen ingeruild voor bomen en struiken. ‘’De kinderen hebben nu veel meer plezier en ze gaven aan eindelijk goed verstoppertje te kunnen spelen’’, aldus directrice Mijke Pleijhuis. De Leemstee hield afgelopen woensdag een open dag om andere basisscholen te inspireren om ook haar schoolplein te vergroenen.


Van het ontwerpen van een groen plein, tot het aanleggen en het plein daadwerkelijk gebruiken: Basisschool De Leemstee in Oldenzaal weet er inmiddels alles van. Tijdens de open dag stelden ze het schoolplein open om hun ervaringen met anderen te delen. Leerkrachten, schoolbestuurders, ouders en andere geïnteresseerden konden zo een idee krijgen van hoe zo’n groen plein eruit kan zien en welke stappen je moet zetten om een groen plein te realiseren en te onderhouden.

Over Groene Schoolpleinen Overijssel

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar wilt de Provincie naar toe. Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom is het doel om kinderen meer in aanraking te brengen met groen, om daar te spelen en te leren. De Provincie wilt in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Groene Schoolpleinen Overijssel is een initiatief van Provincie Overijssel, IVN Overijssel, Springzaad en Natuur en Milieu Overijssel en valt onder het programma Natuur voor Elkaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.