Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

KIJK TERUG: Cultuurhistorische fietsroute tussen Denekamp en Nordhorn geopend

Opening20fietsroute 00 00 00 00 Still001
Opening fietsroute
Beeld: Twente FM

DENEKAMP/NORDHORN – De Alte Kanalallee Naturtour is afgelopen woensdag geopend. Deze cultuurhistorische fietsroute langs het Almelo-Nordhornkanaal is circa 44 kilometer lang en verbindt Denekamp en Nordhorn met elkaar. Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn werkten de afgelopen twee jaar samen om de route te ontwikkelen.


Wie de Alte Kanalallee Naturtour fietst, krijgt informatie over de geschiedenis van het kanaal en zijn omgeving. Dit gebeurt op plekken door middel van verschillende bezienswaardigheden met tekstborden in het Duits en Nederlands. Via een routefolder en de route-app worden fietsers van de nodige informatie voorzien.

Deelprojecten

De afgelopen twee jaar zijn de grensgemeenten aan de slag gegaan met een aantal deelprojecten langs het kanaal. De gemeente Dinkelland heeft de Commiezenhut gerenoveerd. Ook heeft zij een Turfschip geplaatst bij de IJskuip in Denekamp en 4,3 kilometer fietspad lang het kanaal verbreed vanaf de Duitse grens tot aan de Ootmarsumsestraat. Stadt Nordhorn heeft een gedeelte van het groen langs het kanaal gesnoeid om de beleving te vergroten en de biodiversiteit te verbeteren. Daarnaast hebben de Duitsers een fietstelstation geplaatst en een aanlegsteiger voor kano’s gebouwd.

Samenwerking

Wethouder Benno Brand van de gemeente Dinkelland kijkt tevreden terug op de samenwerking met Stadt Nordhorn: “Ik vind dat we hartstikke trots mogen zijn op deze bijzondere route die we met elkaar hebben neergezet. We hebben de kansen gepakt die de grensregio biedt en dat vertaalt zich in een mooie en leerzame fietsroute. Een echte aanvulling voor het routenetwerk.”

“We hopen dat de fietsroute volop gebruikt gaat worden door alle inwoners van deze regio en toeristen. De grensoverschrijdende samenwerking binnen het project heeft er in elk geval al voor gezorgd dat wij elkaar als buurtgemeenten vaker zijn gaan opzoeken. De samenwerking verliep goed. Dit biedt zeker kansen voor de toekomst’’, aldus Wethouder Thimo Weitemeier van Stadt Nordhorn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.