Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twente Board onderzoekt Bruto Twents Geluk

Bruto20twents
Bruto Twents Geluk
Beeld: Twente FM

TWENTE – Twente Board is een onderzoek gestart, Bruto Twents Geluk.


Vanuit dit onderzoek willen ze kijken naar de kwaliteit van het leven en niet naar alleen maar economische factoren. Twente Board denkt dat ze dat in Twente breder moeten trekken. ‘’Dat het niet alleen maar gaat over geld verdienen, maar ook over wonen, onderwijs, veiligheid, milieu, maatschappelijke betrokkenheid, sociale contacten, de balans tussen werk en privé’’, aldus Victor Jan-Leurs van Twente Board donderdag op Twente FM.

Met deze factoren willen ze meten of alles goed gaat in Twente. Belangrijkheid ‘’Het vermoeden is heel lastig te bepalen. Op dit moment zitten we in een energie crisis en stikstof crisis. Dus het is heel lastig om te bepalen wat de invloed van dat soort factoren is op ons geluk. Het maakt niet zo heel veel uit of het een laag of hoog cijfer is, voor ons is de nulmeting belangrijk. Voor ons is het belangrijk om te weten waar we nu staan met al die factoren in de veertien Twentse gemeente. Zo kunnen we erachter komen waar de komende jaren aan gewerkt moet worden.’’

De enquête kan tot en met 26 juni worden ingevuld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.