Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Ook Twentse boeren massaal richting Stroe

20222206 Boerenprotest Stroe
Vele trekkers geparkeerd op het terrein van het protest
Beeld: Twente FM

TWENTE - Na een lange rit van 5 uur komen de boeren van Lattrop-Breklenkamp aan in Stroe. Voor de laatste drie kilometers hebben zij de bus aan de kant moeten zetten om deze wandelend af te leggen: de wegen naar Stroe zitten potdicht. Henry Fox, melkveehouder: "Wat een bussen, auto’s en trekkers echt indrukwekkend, je kunt echt zien dat het leeft."


Met kippenvel loopt Fox het terrein over waar samenhorigheid heerst en enthousiast wordt gereageerd op de vele sprekers. Fox: Ik prak net een jongen die kwam uit Limburg, mensen komen echt overal vandaan. Dit is eenheid van een sector die klem zit."

Het is afwachten of er naar de actie vanuit de agrarische sector geluisterd wordt. Als het aan Fox ligt gaan ze om tafel: "Maar dan moet het wel een haalbaar en realistisch doel zijn."

De demonstratie is inmiddels afgelopen en de trekkers, auto's en bussen zijn gestart aan de terugweg. Voor de demonstranten uit Lattrop-Breklenkamp wacht er nog een lange rit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.