Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Raad akkoord met herontwikkeling Aloyssiusschool Geesteren

Aloyssiusschool201280x854
Sint Aloyssiusschool in Geesteren.
Beeld: Twente FM

GEESTEREN - In Geesteren kunnen op de bestaande schoollocatie van de Aloysiusschool een nieuw schoolgebouw en acht woningen worden gerealiseerd. De gemeenteraad heeft op 21 juni 2022 het bestemmingsplan voor herontwikkeling van deze locatie unaniem vastgesteld.


Hierdoor is het mogelijk om een groot deel van het huidige schoolgebouw te slopen en een nieuwe school te bouwen. Door de extra verdieping is er voldoende ruimte voor de basisschoolleerlingen uit Geesteren.

Bovendien is er plaats voor buitenschoolse opvang, peuteropvang en opvang van kinderen van 0 – 2 jaar. Aangezien het toekomstige schoolgebouw minder plaats in beslag neemt, ontstaat er ruimte voor parkeren en acht levensloopbestendige woningen.

De beoogde nieuwbouw staat hoog op de agenda van Geesteren. “We hebben dit plan samen met betrokkenen uit de omgeving kunnen realiseren,” vertelt wethouder Erik Volmerink. “Samen met het schoolbestuur, diverse leerkrachten en ouders, Kinderopvang De Boerderij, TOF onderwijs, direct omwonenden, Dorpsbelang Geesteren en de werkgroep Mijn Dorp 2030 Geesteren zijn we aan de slag gegaan. Er is een ontwerp gemaakt voor de school en de inrichting van de directe omgeving. Dit is besproken tijdens informatieavonden. De input is meegenomen in het proces. Daarmee is het ook echt een plan van en voor de inwoners van Geesteren. Fijn dat de raad hier mee heeft ingestemd, want dan kunnen we nu ook concrete stappen maken.”

Open verbinding met omgeving

Het nieuwe gebouw is compact, duurzaam en flexibel ingericht. Goed geïsoleerd en compleet met warmtepompen en een afvoer voor hemelwater. De kenmerkende voorgevel heeft veel glas en blijft behouden. Deze pui wordt aan de achterzijde gekopieerd. Hierdoor staat het gebouw in open verbinding met de omgeving en is er veel meer licht in de lokalen en het centrale leerwerkplein.

Levensloopbestendige woningen

Door het schoolgebouw iets te verplaatsen, ontstaat er in het noorden van het plangebied ruimte voor acht woningen achter het schoolplein. De locatie ligt dichtbij het centrum van Geesteren en is geschikt voor met name senioren, maar ook voor starters. De woningen en school worden gebouwd in een groene omgeving waarbij rekening wordt gehouden met hitte en extreme regenbuien. Voor de nieuwe bewoners is deze locatie aantrekkelijk om te wonen, dichtbij alle voorzieningen die nodig zijn.

Meer weten? Op maandag 27 juni van 18.30 tot 20.30 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats in de Aloysiusschool, Kampboerlaan 10 in Geesteren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.