Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

KIJK TERUG: De boeren in Lattrop-Breklenkamp zijn klaar voor de strijd

Whats App20 Image202022 06 2120at205 55 3820 PM
Strijdvaardige boeren Lattrop-Breklenkamp
Beeld: Twente FM

LATTROP-BREKLENKAMP - De boeren in Lattrop-Breklenkamp zijn klaar voor de landelijke actie.
Er vertrekken woensdagochtend 20 trekkers, en een bus vol met demonstranten vanaf Lattrop-Breklenkamp naar Stroe in gemeente Barneveld. De boeren en loonwerkers zijn ondertussen ervaren demonstranten en gaan voor de vierde keer op pad om hun zorgen uit te spreken.

Jeroen Groeneveld, melkveehouder: "Het zijn niet alleen de boeren, het is gewoon een kaalslag van het hele platteland."

En deze zorgen zijn groot. Henry Fox, melkveehouder, maakt zich niet alleen zorgen over de stikstofplannen maar ook om de mentale gezondheid van boeren. Hij komt steeds meer afschuwelijke verhalen tegen van gezinnen waar het noodlot heeft toegeslagen en boeren de keuze hebben gemaakt om uit het leven te stappen. Fox: "Het is natuurlijk absurd dat we in een situatie van regelgeving komen waar dit de gevolgen zijn. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Volgens Groeneveld zijn de stikstofplannen een kaalslag van het platteland en heeft dit grote gevolgen voor de leefbaarheid: "Alle voorzieningen die we nog hebben hier in Lattrop worden mede onderhouden en gedragen door het buitengebied."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.