Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Motie tegen straatintimidatie in Oldenzaal

20220620 oldenzaal
Patrick Welman en Fleur van de Brule met de petitie
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – In de gemeente Oldenzaal is maandagavond 20 juni een motie tegen straatintimidatie ingediend. Deze is ingediend omdat er vanuit de raad een oproep kwam voor de ‘Orange The World Campagne’, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.


‘’Ik ben toen deze campagne verder gaan onderzoeken en toen kwam ik de petitie tegen van Fleur van den Brule, zij heeft een petitie gehouden tegen straatintimidatie in Oldenzaal’’, aldus Evi Nijendijk, van WG Oldenzaal. Rik Besseler is eerder dit jaar ook erg actief geweest om straatintimidatie tegen te gaan in Oldenzaal. ‘’Wij hebben toen besloten om onze krachten te bundelen’’, aldus Nijendijk.

Straatintimidatie in Oldenzaal wordt onderschat

Veel meiden en vrouwen durven meestal niet aan de bel te trekken als ze te maken krijgen met straatintimidatie. ‘’Straatintimidatie kan op een hele subtiele manier maar ook met kleine dingen. Er wordt heel veel niet over gesproken omdat meiden het gevoel hebben dat ze zich aanstellen of dat het niet belangrijk genoeg is.’’ Het doel van deze motie is ook om straatintimidatie meer bespreekbaar te maken in Oldenzaal.

Verschil van intimidatie

Straatintimidatie in Oldenzaal is erg breed. ‘’Ik heb veel persoonlijke en heftige verhalen gehoord van meiden. Van seksueel intimiderend gedrag tot erger’’, aldus Nijendijk. Tevens vind straatintimidatie in Oldenzaal ook plaats met kleinere dingen. ‘’Meiden worden nagefloten, op de billen geslagen of hele groepen jongens schreeuwen naar ze.’’

Meiden voelen zich niet veilig op straat als ze alleen zijn

De oproep die Besselink heeft gedaan heeft gezorgd voor veel geluid rondom straatintimidatie. ‘’Ik heb hele heftige verhalen gehoord die ik echt niet kan delen. Dit toont ook aan dat het niet alleen incidenteel is en niet alleen op een plek. Dit heeft er ook voor gezorgd om echt door te pakken.’’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.