Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Boomdeeldagen in Twentse gemeenten

Herfst bomen bos 2
bos in de herfst
Beeld: Twente FM

TWENTE - Er komen Boomdeeldagen aan! Inwoners in het buitengebied van onder andere de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Tubbergen, Losser en Wierden kunnen bomen en plantmateriaal aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.


De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de Noordoost Twentse gemeenten delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25 procent van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

Actie geldt voor inwoners buitengebied

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeenten woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Aanvraag voor 30 juli

Vanaf 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75 procent van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro.

Boomdeeldag op 10 december

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In Noord Oost Twente wordt de Boomdeeldag op 10 december 2022 gehouden.
Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op www.landschapoverijssel.nl/project/boomdeeldagen.

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden is te vinden op www.iedereeneenboom.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.