Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

CDA Noordoost Twente tegen stikstofplannen

Megastal boerderij
megastal boerderij
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het CDA Noordoost Twente heeft fel uitgehaald naar de stikstof plannen van het kabinet.


In het statement laten de lokale partijen weten niet achter de plannen te staan. Zo vindt het CDA dat de natuur hand in hand moet gaan met de agrarische sector. CDA Noordoost Twente staat niet achter dit voorgestelde beleid. Het plan biedt geen toekomst voor de betrokkenen en de agrarische sector wordt "om zeep geholpen".

"Het uitvoeren van de plannen van NPLG (Nationaal Programma Landelijk Gebied) in onze gemeenten zal betekenen dat de agrariërs ongeveer tweederde van hun stikstofuitstoot moeten terugdringen. Met het gevolg dat het aantal agrariërs in de gemeenten van Noordoost Twente (Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) dat verplicht moet stoppen mogelijk neerkomt op meer dan de helft! De gestelde opgaven zijn enorm en daar maken veel boeren, hun gezinnen en de leefgemeenschap zich grote zorgen over. De leefbaarheid van plattelandskernen komt in het gedrang."

Op de website laat de partij weten wat hiervoor de redenen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.