Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Eerste fase haalbaarheidsonderzoek huisvesting Twents Carmel College afgerond

Oldenzaal twents Carmel college de Thij
Twents Carmel college Oldenzaal Thijlaan
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In januari 2022 is het haalbaarheidsonderzoek gestart om de huisvestingsbehoefte van de Oldenzaalse TCC-locaties te inventariseren.


Twents Carmel College en Gemeente Oldenzaal voeren het onderzoek gezamenlijk uit. De eerste fase is inmiddels afgerond en mogelijke huisvestingsscenario’s zijn per locatie opgesteld.

Eerste onderzoeksfase
De eerste fase van het haalbaarheidsonderzoek is gekeken naar de onderwijskundige behoeften, de afname van leerlingaantallen in combinatie met de beschikbare ruimte en naar de huisvestingskosten. Belangrijke input kwam van werkgroepen, per locatie samengesteld uit schoolleiding, docenten, medezeggenschap en ondersteunend personeel. Waar mogelijk was de werkgroep aangevuld met leerlingen. Onder begeleiding van een tweetal adviesorganisaties voor onderwijshuisvesting reflecteerden de werkgroepen op de onderwijskundige en bouwkundige situatie op de locatie. Zij hebben gebrainstormd over oplossingen voor huisvesting.

Werken naar een voorkeursscenario
Op 16 mei zijn de uitkomsten uit de eerste fase van het onderzoek in de vorm van huisvestingsscenario’s teruggekoppeld aan de stuurgroep van dit project; rector Marjan Weekhout en wethouder voor onderwijshuisvesting Maaike Rödel. Daarbij is per scenario gelet op hoe deze in de onderwijskundige visie van Twents Carmel College past, of het past bij de toekomstige ruimtebehoefte en of het betaalbaar is. De stuurgroep heeft gekozen welke scenario’s verder onderzocht kunnen worden om tot één voorkeursscenario te komen.

Tijdspad
Vóór de zomervakantie wordt met de werkgroepen verder gekeken naar de uitwerking van de scenario’s. Dit leidt tot één voorkeursscenario dat op 11 juli ter vaststelling wordt voorgelegd aan de stuurgroep. Hieruit volgt een voorstel dat naar verwachting in september 2022 door de gemeenteraad wordt besproken.

Rondleiding gemeenteraad
Om de gemeenteraad goed te informeren zijn zij op donderdag 9 juni jl. rondgeleid langs de schoollocaties. Zij kregen per locatie een beeld geschetst van de huidige huisvestingssituatie en de toekomstige ruimtebehoefte, passend bij de onderwijskundige visie van Twents Carmel College. Daarbij lag de aandacht op de nog openstaande scenario’s voor de betreffende locatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.