Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaalse muziekkoepel geopend

Oldenzaal Plaatsnaam bord 2
Oldenzaal plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Ontmoetingspark Stakenkamp beschikt nu over een cultureel buitenpodium. In een cultuur- en muziekstad met twee spelende muziekverenigingen, talrijke bands, orkesten, koren en gezelschappen, is dat een belangrijke aanwinst. De stedelijke muziekkoepel biedt plaats aan zeker vijftig muzikanten van een muziekvereniging, die hun ‘bloasmuziek’ zo op een bijzondere en sfeervolle plek ten gehore kunnen brengen.


De zes stenen elementen die de basis vormen voor de koepel zijn gebouwd in 2013 tijdens de toen in Oldenzaal gehouden Nationale metsel- en voegwedstrijden. De beste jeugdige metselaars en voegers uit Nederland streden toen in Park Stakenkamp om de hoogste eer. De Stichting Muziekkoepel Oldenzaal rondde dit project in 2021 af tot officiële muziekkoepel. De vijftigduizend euro die daarvoor nodig was werd binnen de kortste keren bij elkaar gebracht door de steun van fondsen, de gemeente Oldenzaal en het lokale en regionale bedrijfsleven.

De Oldenzaalse muziekkoepel is geopend op zondag 12 juni 2022, met een cultureel open podium met veertien culturele en muzikale groepen. Iedereen mag gratis gebruik maken van de muziekkoepel, mits dit past binnen de regels en na goede afspraken met het bestuur. Ook kan gebruik worden gemaakt van het omringende park. Tijdens de optredens kunnen bezoekers koffie of een drankje nuttigen in de naast de koepel gelegen boerderij Stakenboer, met ruim buitenterras. Kinderen kunnen spelen in de natuurlijke speeltuin of een potje voetballen op het eveneens nabijgelegen Fun Court.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.