Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

‘OpStap’ fietsexcursie in natuurgebied De Doorbraak

Doorbraak20 Marianne20 Verhoeven20202220lente20002 min
‘OpStap’ fietsexcursie
Beeld: Twente FM

TWENTE - Landschap Overijssel houdt 10 juni een ‘Op stap’ fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietst men ongeveer 2,5 uur door het waterrijke gebied. De excursie start om 13.30 uur.


De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Tijdens deze ’OpStap’ excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich van te voren aanmelden via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen.

Kosten

De kosten zijn vijf euro per volwassene en drie euro per kind. Als donateur van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, is de excursie op vertoon van de donateurspas gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.