Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Boerderijen openen staldeur op 6 juni

Koeien in de wei
Koeien in de wei
Beeld: Twente FM

TWENTE - Tijdens de Campina Open Boerderijdagen, maandag 6 juni, gaan op tientallen boerderijen de staldeuren open voor het publiek. Ook de familie Hammink zet de deuren van haar bedrijf wagenwijd open voor belangstellenden. De toegang is gratis.


Op de boerderij aan de Achterhoeksweg 10 in Almelo kunnen bezoekers van 10.00 tot 16.00 uur terecht.
Tijdens de Boerderijdagen kunnen belangstellenden kennismaken met het leven op een boerderij. Op het melkveebedrijf van Hammink zijn tachtig melkkoeien met zestig stuks jongvee. “Wij staan dag in dag uit voor onze koeien klaar, en zorgen er daarom ook voor dat ze het zo veel mogelijk naar hun zin te hebben. De zomerdag gaan alle koeien naar buiten de wei in om vers gras te kunnen eten. Het jongvee blijft buiten en de koeien gaan met de melk tijden weer na binnen en als ze het niet meer leuk vinden buiten kunnen ze ook naar binnen”, aldus boer Hammink. “Verder proberen wij de koeien zo gezond en oud mogelijk te laten worden en dat is onze grootste passie.”

Tijdens de boerderijdagen zijn er leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud te beleven, van een rondleiding op het boerenerf tot skippykoeien, melkpakvissen en levensgroot memoryen. Bezoekers kunnen daarnaast Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl.
Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.