Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Special Olympisch vuur naar Oldenzaal

2020061501 Special20 Olympics20 Nationale20 Spelen
Special Olympics Nationale Spelen naar Twente
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In Oldenzaal gaat het Special Olympics vuur branden. De Torch Run brengt woensdagmorgen 8 juni om 08.05 uur, de Flame of Hope, het Special Olympics vuur, naar Oldenzaal.


Oldenzaal is één van de speelsteden van de Special Olymics Nationale Spelen Twente die van 10 tot en met 12 juni plaatsvinden.
Sportwethouder Rob Christenhusz: “Komend weekend staat een fantastisch sportevenement op ons te wachten. Ik ben trots op de Oldenzaalse organisatoren LEZ Studio en Oldenzaalse Wielerclub OWC die het dansen en wielrennen, met ondersteuning van vele vrijwilligers, organiseren. Ik wens iedereen hele sportieve, mooie dagen toe en bovenal veel sportplezier.”

Voorafgaand aan de Special Olympics Twente loopt de Torch Run met de Flame of Hope door de Twentse speelsteden.
Met de Torch Run zetten politiemensen en brandweerlieden zich in voor de Special Olympics. Als ‘bewakers van de vlam’ zorgen zij er bij alle Special Olymipics evenementen voor dat de ‘Flame of Hope’ naar de openingsceremonie wordt gebracht.

In vier dagen tijd worden veertien Twentse gemeenten, sponsoren en zorginstellingen bezocht. Op woensdag 8 juni doen zij Oldenzaal aan.
In heel Twente zal de vlam gaan branden. Van 10 tot en met 12 juni worden in de veertien Twentse gemeentes 25 sporttoernooien georganiseerd. Maar liefst 3.000 enthousiaste G-sporters staan klaar!
In Oldenzaal gaan ze de strijd aan om de gouden, zilveren en bronzen plak voor het dansen en wielrennen. Op http://specialolympics2022.nl staat het complete programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.