Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Wereldpremière door Harmonie Sint Jan

Wierden20 Harmonie20 St20 Jan202022201280x620
Harmonie Sint Jan Wierden.
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Harmonie Sint Jan uit Wierden verzorgt op 14 juli een wereldpremière op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het orest treedt samen op met een balletgroep. Als voorbereiding daarop geeft zij twee try-outs, waarvan de eerste op zondag 12 juni 2022 om 16.00 uur in het Anker.


Het A-orkest van Harmonie Sint Jan is volop bezig met de voorbereidingen voor haar optreden op het prestigieuze muziekconcours, het WMC in Kerkrade op donderdag 14 juli en geeft twee try-outs.
Het A-orkest gaat samen met het ballet van de vooropleiding Dans van Artez en de talentenklas van Kaliber Kunstenschool uit Enschede optreden bij het WMC, het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. "Een uitzonderlijk ballet voor harmonieorkest en dansers van de Nederlandse componist Ed de Boer", zoals de wereldpremière wordt aangekondigd op de website van het WMC.

Het orkest heeft aan componist Eduard de Boer een opdracht verstrekt tot het componeren van muziek bij een ballet met als titel ‘Bells of Paradise’, naar een Japans volkssprookje. Het ballet zal 35 tot 40 minuten duren. De klanken van Japanse wind chimes (windgong of windspel) spelen een belangrijke rol in het ballet.
Sint Jan werkt hierbij samen met choreografe Nada Belada, die tevens docent dans is bij Artez en Kaliber.

Het WMC, een internationaal muziekconcours dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade wordt gehouden, omarmt nieuwe, waardevolle samenwerkingen, die een brug slaan tussen verschillende kunstvormen. De première van de compositie vindt plaats donderdag 14 juli, als onderdeel van het programma Wind&Dance Fusion.

Try-out in Wierden en Almelo

De try-out in Wierden is op 12 juni om 16.00 uur in zalencentrum het Anker aan de Wilhelminastraat. De try-out in Almelo is op 9 juli om 19.30 uur in scholengemeenschap het Noordik aan de Noordikslaan.
Meer over harmonie Sint Jan: www.harmoniesint-jan.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.