Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Boerderij open dag in Weerselo

Koe
Koe
Beeld: Twente FM

WEERSELO – Corine Stolker en Gert-jan Maathuis houden zaterdag 4 juni van 10.00 uur tot en met 17.00 uur een open dag op hun boerderij aan de Lemselosestraat 7. Het erf is als terras ingedeeld en belangstellenden worden verwelkomd met een kopje koffie.


In de weide bij de koeien staat Gert-jan en vertelt over de eigenschappen van het Hereford ras. Daarna is de boerderijwinkel te bekijken en het Hereford vlees te proeven.
De Hereford is een sober vleesras uit Engeland. Het vlees is licht gemarmerd en daardoor extra mals van smaak. ‘’Bij ons krijgen de dieren alleen gras en kunnen in hun eigen tempo groeien’’, aldus Stolker en Maathuis.

Stolker en Maathuis zijn met Herefords begonnen vanwege het vriendelijke karakter van de dieren en de probleemloze geboorten. Door hun robuuste voorkomen kunnen ze winter en zomer buiten blijven. ‘’Naast gehoornde komen er van nature ook ongehoornde Herefords voor, omdat we alle stieren aanhouden hebben wij vooral de ongehoornde variant.’’

Diervriendelijk op de boerderij

‘’Op onze boerderij worden de dieren diervriendelijk gehuisvest, in de winter liggen ze in de potstal met stro met een uitloop naar buiten en in de zomer lopen alle dieren, ook de stieren, in de weide.’’ Tijdens de open dag kan men de koeien met veelal nog kleine kalveren bekijken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.