Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Sekswerkers in Twente, waar zijn ze?

20220602 dagvandesexwerker
GGD Twente zoekt sexwerkers
Beeld: Twente FM

TWENTE - 2 juni is de Dag van de sekswerker. Maar sekswerkers, waar zijn ze?


Dat vraagt Inge Hondelink van team Seksuele Gezondheid van GGD Twente zich al een tijd af. Vanuit team Seksuele Gezondheid GGD Twente vertelde sociaal verpleegkundigen Inge Hondelink over de zorgen die er zijn over deze doelgroep. Hondelink zegt hierover in de ochtendshow op Twente FM “In 2020 zagen we nog maar zo’n 35% van de sekswerkers die we eerder zagen. Het afgelopen jaar was dat 62%. We zien dus nog steeds minder sekswerkers dan eerder, maar in verhouding wel meer soa’s.” Dat is geen goede ontwikkeling voor de gezondheid van sekswerkers volgens Hondelink.

Verschuiving
Veranderingen in wet- en regelgeving en digitale mogelijkheden om klanten te werven maakt het bereiken van deze groep een uitdaging. Daar kwam de afgelopen jaren nog corona bij.

GGD Twente vindt het belangrijk dat sekswerkers zich 4 x per jaar gratis op SOA kunnen testen en een vaccinatie krijgen voor hepatitis B. Laagdrempelige zorg en het bereiken van de meest kwetsbare groep is heel belangrijk in het voorkomen van complicaties en overdracht van soa’s. Daarnaast kan de GGD sekswerkers verwijzen naar maatschappelijke ondersteuning mocht dat nodig zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.