Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse Waterweek

Oldenzaal Plaatsnaam bord 2
Oldenzaal plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Tijdens de Twentse Waterweek van 11 tot en met 19 juni staat Twente in het teken van water.


Op allerlei locaties worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Doel van de Twentse Waterweek is het water- en klimaatbewustzijn van inwoners, ondernemers en bestuurders vergroten en inzicht geven in wat u zelf kunt doen.

“Oldenzaal, kent een unieke ligging, met de Tankenberg als hoogste punt van Twente. Deze hoogte heeft als nadeel dat er veel water van hoog naar laag stroomt bij extreme regenval. Van de Tankenberg tot wel 40 meter lager gelegen gebied.”, aldus wethouder Evelien Zinkweg. “Door het warme weer van de laatste weken ervaren we de gevolgen van klimaatverandering des te meer. Met de Twentse Waterweek willen we het waterbewustzijn van inwoners, ondernemers en bestuurders dan ook vergroten en inzicht geven in het feit dat iedereen zijn eigen steentje bij kan dragen aan een beter klimaat.”

Twentse Waterweek

De Twentse gemeenten organiseren, al dan niet in samenwerking met het waterschap Vechtstromen, verschillende activiteiten tijdens de Twentse Waterweek. De gemeente Oldenzaal organiseert samen met NMEC De Höfte een Waterwandeling langs de Stadsweide op 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De Waterwandeling start bij De Höfte en loopt langs verschillende stands waar uitleg wordt gegeven over biodiversiteit, wateropslag in wadi’s, het belang van de beken en meer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.