Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Doorstroomlocatie in Oldenzaal verwelkomt vluchtelingen uit Oekraïne voor tijdelijke opvang

Artikel20thumbnail20doorstroomlocatie
doorstroomlocatie oldenzaal lossersestraat
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Oekraïense vluchtelingen zijn welkom aan de Lossersestraat 2 in Oldenzaal. Honderdvijftig mensen kunnen hier ondergebracht worden, voor maximaal drie dagen.


De locatie aan de Lossersestraat, de voormalige Rabobank, is een doorstroomlocatie. Daarom staan er ook geen vaste bedden, maar vouwbedden.
Vanuit deze locatie vertrekken de Oekraïners naar opvanglocaties in heel Twente.

Momenteel komt een groot aantal vluchtelingen uit Oekraïne Nederland binnen. De Rijksoverheid heeft alle gemeenten verzocht om opvang te bieden en de Veiligheidsregio’s gevraagd om dit te coördineren. In Twente is behoefte aan een doorstroomlocatie om daarmee de doorstroom en spreiding voor Twente beter te kunnen coördineren.
Met name grotere groepen die in een bus komen, kunnen niet direct in één opvanglocatie geplaatst worden omdat er op dat moment onvoldoende plek is of omdat er qua personele bezetting niet direct opgeschaald kan worden.
Vandaar deze kortdurende opvang in Oldenzaal. Hier kan ook bij aankomst ’s avonds of ’s nachts de eerste opvang verzorgd worden.

Bedrijven en particulieren uit Oldenzaal en omgeving hielpen mee met de inrichting door te doneren en allerlei spullen te brengen, zoals kleding, babyspullen, speelgoed en meer.
De opvang in de oude Rabobank is zo ingericht, dat er direct eerste opvang is voor zestig vluchtelingen. Komen er meer bussen tegelijk, dan kan snel opgeschaald worden tot maximaal honderdvijftig plekken.
De mensen die hier opgevangen worden zijn gezinnen uit Oekraïne en studenten en mensen/alleenstaanden die in Oekraïne een verblijfsvergunning hadden. Ze mogen in Nederland blijven tot ze terug kunnen.

De ambitie is om de mensen zo snel mogelijk een beeld te geven wat een volgende plek is waar ze zullen verblijven. Zodat de doorstroomlocatie weer gebruikt kan worden voor een volgende groep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.