Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Torch Run door 14 Twentse gemeenten

2020061501 Special20 Olympics20 Nationale20 Spelen
Special Olympics Nationale Spelen naar Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE – De Special Olympics Nationale Spelen worden van 10 tot en met 12 juni in Twente georganiseerd. Verdeeld over de 14 Twentse gemeenten sporten meer dan 3000 atleten met een verstandelijke beperking op 24 onderdelen. De Torch run zal als traditionele en onmisbare activiteit vooraf aan de Special Olympics alle Twentse gemeenten aandoen. De vlam wordt door een gemengde groep hardlopers uiteindelijk naar de openingsceremonie gebracht.


Al ruim twintig jaar zetten politiemannen – en sinds 2016 ook de brandweer – zich in voor de Special Olympics Nederland. Zij zorgen ervoor dat de ‘Flame of Hope’ naar de openingsceremonie wordt gebracht. Sinds 2022 gaat de Torch Run, naast de veertien gemeenten, ook langs sponsoren en diverse zorginstellingen.

Start in Holten

Op de eerste dag, dinsdag 7 juni, wordt om 8.15 uur gestart met de Torch Run vanaf Holten. Vanaf hier gaan ze diverse locaties langs in Holten, Rijssen, Nijverdal, Wierden, Almelo, Vriezenveen en Tubbergen. De laatste locatie is in Denekamp waar de dag om 17.00 uur wordt geëindigd.
De fakkel komt op de tweede dag om 8.05 uur aan in Oldenzaal. De weg vervolgd zich naar Losser, Enschede, Haaksbergen, Markelo, Goor, Borne en Hengelo. Op dag drie gaat de fakkel vanaf Hengelo weer naar Borne, Denekamp en Almelo.
De laatste dag van de Torch Run begint in Goor en zal haar weg vervolgen naar Losser. Vanaf daar gaat de fakkel naar Enschede en eindigt de Torch Run bij ’t Bouwhuis.

Ambassadeurs aanwezig in Wierden

Aan de vijverkant van het gemeentehuis in Wierden arriveert de Torchrun onder politiebegeleiding op dinsdag 7 juni om 12.15 uur. Burgemeester Doret Tigchelaar zal samen met ambassadeurs Lisan en Kelvin, scholieren en ambtenaren de groep van 15 hardlopers met de vlam onthalen. Na een korte ceremonie wordt de vlam ontstoken en de Special Olympics vlag gehesen.

“Dit evenement staat voor inclusiviteit, dat zo ontzettend belangrijk is, ook in Wierden. Hopelijk onthalen we tijdens de Torchrun met vele enthousiastelingen de loopgroep en blijven we ook na de Special Olympics de strijd voor inclusiviteit voortzetten’’, aldus Wethouder Hans ter Keurst.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.