Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twente kleurt met sprintbaan

SONS Sprintbaan Ontwikkeling 00 00 33 03 Still001
Sportieve street-art in Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Heel Twente kijkt uit naar de Special Olympisch Nationale Spelen 2022 van 10 tot en met 12 juni in Twente. Een prachtig podium voor G-sporters. Maar ook wordt door dit evenement Twente op de kaart gezet. Met een sportieve street-art actie worden inwoners van Twente 'warm' gemaakt voor dit bijzondere evenement.


De street-art is met Green Graffiti aangebracht in het straatbeeld. De tekening weergeeft de bekende wedstrijdbanen uit de atletiek met loopnummers. Met de boodschap 'Altijd een winnaar' wordt inclusiviteit en sportiviteit uitgedragen. Met deze actie wil Twente Marketing in samenwerking met VVV’s/Tourist Info’s, overheden en vrijetijdsondernemers samen met de inwoners van Twente aftellen naar het grootse sportieve weekend in juni. De wedstrijdbanen zijn te vinden in Rijssen, Holten, Tubbergen, Borne, Goor, Hengelo en Enschede. Alle geplaatste tekeningen zijn, door de gebruikte materialen en technieken, niet schadelijk voor mens, dier of milieu en dus vrij van oplosmiddelen, chemische bestanddelen en giftige stoffen.

Special Olympisch Nationale Spelen 2022

Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats waar in totaal 3.000 sporters in actie komen. Met maar liefst 24 Toernooien, een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en de openingsceremonie in het FBK-stadion is er in heel Twente wat te doen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.