Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Tel jij mee in een tuintekentelteam?

Teek
Teek
Beeld: Twente FM

TWENTE - Wageningen University zoekt in Twente tuintekentelteams.


Jaarlijks worden naar schatting 500 duizend tekenbeten opgelopen in de tuin. Uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl blijkt dat vanuit elke gemeente meldingen uit de tuin komen. Ook uit onze landelijke omgeving. Om erachter te komen waar in de tuin hoeveel teken zitten zoekt Wageningen University 30 tuintekentelteams aldus Arnold van Vliet woensdagmorgen op Twente FM.

De teams gaan van 11 tot en met 19 juni in hun eigen tuin teken vangen. Dat kan met een wit laken waar de teken zich aan hechten zo laat van Vliet weten. Ieder team krijgt gratis een tekenvangkit. Die kit bestaat uit onder andere een wit doek, een pincet, reageerbuisjes met alcohol en een loepje. "Met de uitkomsten van het onderzoek verwachten we dat we mensen beter kunnen informeren over de aanwezigheid van teken in de tuin. Hiermee kunnen zij zich beter beschermen tegen de ziekte van Lyme en tekenencefalitis.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.